
bages ved 175 grader i ca. 45-60 min.
Du skal bruge:
4 æg
2½ dl sukker
2 tsk. vanilje sukker / kornene fra en ½ stang vanilje
2 spsk. Rom essens/ ekstrakt eller rigtig rom
2 dl. mel
3/4 dl. olie
1 tsk. bagepulver
Sirup:
4 abrikoser
2 spsk. sukker
2 dl. vand
Glasur:
100g mørk hakket chokolade
½ dl . piskefløde
Pynt
Du skal gøre:
Pisk æg, rom essens/ ekstrakt, sukker og vanilje sammen til en let luftig hvid masse.
Kom mel, bagepulver og olie i og rør det rundt.
Kom dejen op i en smurt randform eller springform og ind i en forvarmet ovn.
Kagen bages til den er gylden og der ikke sidder dej fast, når man laver en stik prøve med en strikkepind eller trægrillspyd.
Kage skal afkøles på en rist.
Siruppen laves:
Kom abrikoser, sukker og vand op i en gryde.
Lad det koge ind til lidt under halvdelen.
Fordel siruppen ud over kagen, imens kagen er varm.
Glasuren laves:
Kom chokoladen op i en skål og varm fløden til lige før koge punktet.
Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt til, det er blevet en blank ensartet masse.
Lad glasuren stå og køle af ved stuetemperatur.
Hvis glasuren står for længe bliver en stiv også hvis den kommes på køl.
Den kan varmes forsigtig op, hvis dette skulle ske, men kun så det lige smelter lidt igen.
Hæld glasuren over lagen og lad den stå til glasuren er stiv.
Så er kagen klar til servering.
Velbekomme
Den findes også i en anden udgave med mandel smag Mandel kage