
Du skal bruge:
1 kalkun bryst ca. 400-500g
2 spsk. tørret eller 1 bdt. Frisk skyllet timian
6 skiver toastbrød i tern
200g feta ost
100g smør smeltet
2 tsk. salt og frisk kværnet peber
Bomuldssnor
Til stegning:
50g smør
4 dl. vand
1 bouillon terning hønse
et par kviste timian eller en 1 spsk. tørret
Du skal gøre:
Del kalkunbrystet på tværs af brystet ikke ned igennem og ikke helt igennem, så man kan åbne det op.
Tryk det lidt fladt, men det skal ikke slås med en kødhammer.

Kom brød, feta, smør og krydderierne op i en mini hakker og lad det blive hakket sammen til en masse.
Fyldet kommes i det åbne kalkun bryst og fordeles.
Nu skal kalkanbrystet rulles sammen, som hvis det var en roulade. Det skal gøres stille og roligt ellers trykker man fyldet ud.
Når man har rullet den sammen, skal den snøres. Start i den ene ende og bind knude der på snoren. Så løfter man forsigtigt kalkunbrystet og vikler snor omkring hele brystet og slutter af med at binde knude. Har man prøvet det mange gange før, behøver man ikke at binde snoren i starten, men man kan ligge enden under brystet og vikle snoren med. Men har man ikke prøvet det før, skal man ikke gøre sådan, da brystet falder fra hinanden, hvis det ikke er gjort stramt nok.

Smelt smørret og kom kalkunbrystet ned i gryden og bund det af.

Der efter kommes timian, bouillon og vand i gryden og der skures ned på svag eller middel varme.
Kødet skal have 1 time i alt, men vendes hvert kvarter, så kødet får varme på alle sidder.
Når kødet er færdig, skal det trække i 20-30 min. før man skær det i skiver.

Væsket fra stegningen kan bruges til sovs.
Kalkunbrystet serveres f.eks. med Brunsovs/ hurtig sovs, Kartoffelbåde og Broccolisalat m. Bacondressing